Reserveren

Beide gîtes zijn afzonderlijk of gezamenlijk te huur. We verhuren in de periode april t/m september. Buiten deze periode in overleg. Voor verblijf langer dan twee weken zijn aparte afspraken mogelijk.

We houden de verhuur eenvoudig: er is geen borg. De aanbetaling bedraagt 50% bij reservering, 50% uiterlijk 30 dagen voor de aanvang van de verhuur.

De huur kan ingaan op iedere dag van de week en de huurperiode bedraagt minimaal 5 dagen. Aankomst vanaf 15.00 uur, vertrek uiterlijk 10.00 uur.

De grote gîte kost 100 euro per nacht, voor eindschoonmaak wordt 90 euro in rekening gebracht. Voor de kleine gîte is de huurprijs 65 euro per nacht, eindschoonmaak 60 euro. We verwachten dat u de gîte in een ordentelijke staat achterlaat (‘bezemschoon’).

In deze prijzen is alles inbegrepen (gas, licht, water, verwarming, hout voor de houtkachel in de grote gîte, gebruik wasmachine/wasdroger (droger alleen in de grote gîte aanwezig), toeristenbelasting). Daarbij gaan wij uit van redelijk gebruik. Ook inclusief zijn beddengoed en keuken/afdroogdoeken. Alleen badhanddoeken moeten zelf worden meegenomen (hier kan eventueel beperkt in worden voorzien, afzonderlijk af te spreken).

Het huis is voor normale bewoning ingericht, zo kunt u gebruik maken van wat er in de keuken voorradig is (dat zijn in ieder geval zaken als kruiden, peper/zout, thee, vaak koffie en altijd toiletpapier en vuilniszakken). Wel verwachten wij dat u een en ander weer aanvult (verras ons!). Sowieso heeft Saint-Germain-L’Herm een klein supermarktje en een prima bakker.

Er is in het gehele huis een snelle wifi-internetverbinding (in dit deel van de Auvergne is glasvezel aangelegd). Mobiele ontvangst is buitenshuis sporadisch aanwezig. Van de vaste telefoonverbinding kan gebruik worden gemaakt (gewoon telefoonverkeer naar vaste en mobiele nummers binnen Europa is in principe gratis omdat dit in het internetabonnement zit).

Er is de optie van een ‘thuiswerk-pakket’ dat kan bestaat uit een laptop (i5-processor, Windows 10, Microsoft Office), zwart-wit laserprinter of multifunctional (printen/scannen/kopiëren), 24 inch beeldscherm, webcam, losse muis en toetsenbord.

Bij reservering krijgt u uitgebreidere informatie over diverse praktische zaken. Het huis wordt beheerd door een buurtbewoner, die uw contact ter plaatse is. Hij spreekt in beperkte mate Engels.

Voor reservering of nadere informatie, zie de contactpagina. Alle reserveringen onder voorbehoud van finale bevestiging.

Roken is in de gîtes niet toegestaan; geen huisdieren; geen groepen; geen terugbetaling bij annulering; geen korting of restitutie bij uitval van voorzieningen (stroom/internet).