La Sagnette

In tegenstelling tot de meeste huizen uit die tijd (18e/19e eeuw) staat de woonboerderij alleen, de eerste andere woningen bevinden zich pas weer op zo’n 500 meter afstand. Er is geen buitenverlichting en daarmee een indrukwekkend uitzicht op een prachtige sterrenhemel. Het huis ligt in het midden van het natuurpark Livradois-Forez op een hoogte van 1040 meter. Dit park bestaat uit beschermde natuurlandschappen met een rijke en diverse fauna en flora. Oude beukenbossen, sparrenbossen, heuvels en vulkanen wisselen zich af met weidse, groene dalen en heidevelden. De omgeving leent zich voor liefhebbers van wandelen en fietsen. De bossen rondom het huis staan in het seizoen vol met eetbare paddenstoelen zoals cantharellen en eekhoorntjesbrood.

Het huis bestaat uit een grote en een kleine gîte, die afzonderlijk of gezamenlijk te huren zijn. De grote gîte (max 6 personen) is het hoofdverblijf van de boerderijwoning. Aan de achterzijde bevindt zich de kleine gîte (max 4 personen). Beide hebben een eigen ingang en tuin zodat de privacy verzekerd is.

Grote gîte

Op de begane grond is een badkamer met wastafel, douche, wasmachine en wasdroger. Afzonderlijk toilet. De ruime woonkamer heeft een grote massieve schouw en een houtkachel. Er is een televisie (met mediaspeler voor Netflix ed.), dvd-speler en een radio/cd-speler. De keuken is uitgerust met onder meer een gasfornuis, koelkast/vriezer, afwasmachine, magnetron, waterkoker, toaster, Nespresso- en koffiezetapparaat. 

De bovenverdieping heeft een wc/wastafel-ruimte en drie slaapkamers: twee met een tweepersoonsbed; de derde kamer heeft twee éénpersoons bedden.

Via deze verdieping is er tevens toegang tot een heerlijk overdekt dakterras. De plek om vrij van regen, wind of teveel zon een boek te lezen of gewoon te luisteren naar de stilte.

In het huis is een gevarieerde boek- en dvd-collectie te vinden.

Kleine gîte

Deze gîte heeft een afzonderlijk toilet en een badkamer met wastafel/douche. De woonruimte is een zogenaamde mezzanine met een halfopen verdieping. Er is een televisie aanwezig (met mediaspeler voor Netflix ed.), dvd-speler en een radio/cd-speler. De keuken is uitgerust met een gasfornuis, koelkast, vriezer, wasmachine, magnetron, waterkoker, toaster, Nespresso- en koffiezetapparaat. 

De bovenverdieping heeft twee slaapkamers waarvan één met een tweepersoonsbed en één met twee bedden.